Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /usr/home/lsw_data_ws_dro/leop/www.leop-bv.nl/www/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /usr/home/lsw_data_ws_dro/leop/www.leop-bv.nl/www/wp-includes/plugin.php on line 601

Nieuws

Mei 2016

We hebben de afgelopen weken met de leerlingen van het Zadkine ZIP (Zuid Hollands Infrapark)-College een mooie praktijkopdracht uitgevoerd. Voor een kinder-/ recreatieboerderij hebben we met vier GPS-sets de huidige situatie ingemeten.

Ontwerp plan

Mei 2015

Voor renovatie plannen is het belangrijk om een goede plattegrond of model te hebben van het bestaande pand. Dit is niet altijd beschikbaar en moet dus ingemeten worden. Hiervoor passen we afhankelijk van de situatie verschillende technieken toe. hieronder een voorbeeld van een laser scan van een pand in Utrecht.

voorbeeld scan
laserscan voorbeeld

Mei 2015

Per 1 mei 2015 verwelkomen we een nieuwe secretaresse.

Maart 2015
Summerschool Meten voor de BGT
Met de invoering van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) zijn de bronhouders hard bezig geweest te bepalen hoe de initiële opbouw wordt gedaan, en kijken ze ook al met een schuin oog naar het proces van de bijhouding.
Veel bronhouders hebben ondertussen wel bepaald of het werk wordt uitbesteed of juist in eigen huis wordt uitgevoerd.
En of er nu sprake is van een ‘kale’ BGT of een IMGEO-bestand met koppelingen naar de wegen- en groenbeheerssystemen, het objectmodel is ondertussen wel grotendeels uitgekristalliseerd. Tijd om het meetproces onder de loep te nemen.
LEOP en de Geo Academie organiseren speciaal daarvoor samen deze summerschool, die op GeoFort gegeven wordt van 29 juni tot en met 3 juli en een tweede mogelijkheid van 24 augustus tot en met 28 augustus.
In deze summerschool komen zowel de toepassing van het objectmodel als de meettechniek met RTK-GPS aan bod. Speciale aandacht wordt gegeven aan het objectgericht werken door landmeetkundigen en de manier waarop dat in de landmeetkundige software wordt toegepast. Hierbij worden deelnemers aangemoedigd om GPS-apparatuur mee te nemen uit de eigen organisatie, zodat het geleerde direct toepasbaar is in de eigen omgeving. Voor deelnemers die daar niet over kunnen beschikken is er ook voldoende apparatuur aanwezig. Groenbeheerssystemen, het objectmodel is ondertussen wel grotendeels uitgekristalliseerd. Tijd om het meetproces onder de loep te nemen.
Mocht je mee willen doen met een Summerschool Meten voor de BGT mail dan naar cursus@leop-bv.nl

Februari 2015
Uitzetten heipalen
Voor de bouw van een nieuwe schuur hebben we recentelijk de heipalen uitgezet. Door de slappe ondergrond en het feit dat het niet mogelijk was om lange palen aan te voeren was er gekozen voor kortere houten palen.
Dit resulteerde wel in meer dan 500 palen voor de schuur. Soms was de afstand tussen twee palen minder dan 90 centimeter. Binnen een dag stonden alle piketten op de juiste plaats.
paaltjes uitzetten 1
paaltjes uitzetten 3
Januari 2015
In februari starten er weer een aantal cursussen. Onder anderen een twee daagse cursus Total Station basis en een workshop Geo-informatie-Landmeten. Hier hebben wij nog plekken voor beschikbaar.
Voor data en inhoud van al onze cursussen, workshops en trainingen kunt u kijken onder het kopje cursus overzicht aan de rechterkant van de website.
Voor al u vragen over de cursussen, workshops en trainingen kunt u ook mailen naar: cursus@leop-bv.nl

December 2014
Op 25 en 26 november 2014 stonden wij met een ministand op de GeoBuzz.Het jaarlijkse, veelzijdige en onafhankelijke congres
met beurs over geo-informatie. Wij mochten veel deelnemers op onze stand ontvangen en informatie geven over onze cursussen, trainingen en workshops. Daarnaast was er veel belangstelling voor ons meetwerk, monitoring en maatvoering.
Wij kijken terug op 2 dagen met veel nieuwe en oude contacten.
beurs

November 2014
Op 8 december en 11 december vindt de tweedaagse cursus Total Station Basis plaats. Er zijn nog plekken beschikbaar voor deze cursus. Mocht u interesse hebben of willen deelnemen dan kunt u mailen naar: cursus@leop-bv.nl. Ook voor andere cursussen kunt u terecht bij ons, neem daarvoor een kijkje onder het kopje cursus overzicht aan de rechterkant van deze website. Hier vindt u ook alle data.

Oktober 2014
Vanaf December 2014 start LEOP b.v. met twee nieuwe workshops.
CAD voor de maatvoeder
Grip op 3d informatie
Klik voor informatie over deze cursussen onder het kopje cursus overzicht op de home pagina.

Juni 2014
Vanaf september gaan er weer allerlei cursussen, workshops en trainingen van start. Naast de vertrouwde workshops zoals Total Station basis, GPS zullen er ook een aantal nieuwe cursussen starten: ‘Grip op meetwerk en 3d informatie’, een verkenning van de digitale (meet) wereld.
En ‘Basisbeginselen voor een gedegen meetopzet’, hoe kom je tot een betrouwbaar meetresultaat.
Speciaal voor iedereen die zich tijdig inschrijft voor één van onze cursussen, workshops en trainingen die in het najaar van 2014 starten, biedt LEOP b.v. een korting.
Indien wij uw inschrijving voor één van onze cursussen, workshops en trainingen vóór 1 juli 2014 in ons bezit hebben, krijgt u van ons 15% korting op de gehele cursus prijs excl. BTW.
Voor data en inhoud van al onze cursussen, workshops en trainingen kunt u kijken onder het kopje cursus overzicht aan de rechterkant van de website.
Voor al u vragen over de cursussen, workshops en trainingen kunt u ook mailen naar: cursus@leop-bv.nl We zien u graag op één van onze cursussen, workshops en trainingen.

April 2014
Nog plekken vrij in de maand mei voor de cursussen: GPS basis,Total Station basis. Kijk voor deze trainingen onder het kopje: cursus overzicht aan de rechterkant van de website.

Maart 2014
Ook nu zijn er weer veel mooie trainingen, workshops en cursussen te volgen bij leop-bv. U kunt weer deelnemen aan diverse trainingen: Total Station basis en gevorderd, GPS basis en gevorderd, Geo info Landmeten. Kijk voor alle trainingen, workshops en cursus mogelijkheden onder het kopje: cursus overzicht aan de rechterkant van de website. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een training op maat aan te vragen. Voor zowel onze standaard cursussen, trainingen en workshops als voor cursus op maat kunt u zich opgeven via e-mail: cursus@leop-bv.nl Mocht u vragen hebben over één van de cursussen, workshops, trainingen of over de cursus op maat kunt u ook mailen naar dit mailadres: cursus@leop-bv.nl of bellen naar 030-7521785. We hopen u op één van bovengenoemde trainingen, workshops, cursussen of training op maat te ontmoeten.
Ook voor meetwerkopdrachten kunt u bij ons terecht. Hiervoor kunt u ons altijd bellen op nummer 030-7521785 of mailen naar info@leop-bv.nl

Februari 2014
Summerschool Meten voor de BGT
Met de invoering van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) zijn de bronhouders hard bezig geweest te bepalen hoe de initiële opbouw wordt gedaan, en kijken ze ook al met een schuin oog naar het proces van de bijhouding.
Veel bronhouders hebben ondertussen wel bepaald of het werk wordt uitbesteed of juist in eigen huis wordt uitgevoerd.
En of er nu sprake is van een ‘kale’ BGT of een IMGEO-bestand met koppelingen naar de wegen- en groenbeheerssystemen, het objectmodel is ondertussen wel grotendeels uitgekristalliseerd. Tijd om het meetproces onder de loep te nemen.
LEOP en de Geo Academie organiseren speciaal daarvoor samen deze summerschool, die op GeoFort gegeven wordt.
In deze summerschool komen zowel de toepassing van het objectmodel als de meettechniek met RTK-GPS aan bod. Speciale aandacht wordt gegeven aan het objectgericht werken door landmeetkundigen en de manier waarop dat in de landmeetkundige software wordt toegepast. Hierbij worden deelnemers aangemoedigd om GPS-apparatuur mee te nemen uit de eigen organisatie, zodat het geleerde direct toepasbaar is in de eigen omgeving. Voor deelnemers die daar niet over kunnen beschikken is er ook voldoende apparatuur aanwezig.groenbeheerssystemen, het objectmodel is ondertussen wel grotendeels uitgekristalliseerd. Tijd om het meetproces onder de loep te nemen.
LEOP en de Geo Academie organiseren speciaal daarvoor samen deze summerschool, die op GeoFort gegeven wordt.

Doelgroep en lesgroep
Landmeetkundig medewerkers van gemeenten, ingenieursbureaus, waterschappen en provincies. In principe is deze summerschool ook geschikt voor binnendienstmedewerkers met affiniteit voor het landmeetkundige werk.
Data
Deze vijfdaagse summerschool wordt op GeoFort gegeven.
2-6 juni 2014
7-11 juli 2014
25-29 augustus. 2014

Juli 2013
Het is weer vakantie tijd. Velen van u zullen gaan genieten van een aantal vrije weken. Ook bij LEOP-b.v. is dit het geval. Maar niet voordat wij weer heel veel mooie trainingen, workshops en cursussen op onze website hebben gezet. Vanaf september kunt u weer deelnemen aan diverse trainingen: Total Station basis en gevorderd, GPS basis en gevorderd, Geo info Landmeten. Kijk voor alle trainingen, workshops en cursus mogelijkheden onder het kopje: cursus overzicht aan de rechterkant van de website.Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een training op maat aan te vragen. Voor zowel onze standaard cursussen, trainingen en workshops als voor cursus op maat kunt u zich opgeven via e-mail: cursus@leop-bv.nl Mocht u vragen hebben over één van de cursussen, workshops, trainingen of over de cursus op maat kunt u ook mailen naar dit mailadres: cursus@leop-bv.nl of bellen naar 030-7521785. We hopen u op één van bovengenoemde trainingen, workshops, cursussen of training op maat te ontmoeten.
Alle meetwerkopdrachten gaan natuurlijk wel door gedurende bijna heel de vakantie. Hiervoor kunt u ons altijd bellen op nummer 030-7521785 of mailen naar info@leop-bv.nl

Juni 2013
Voor een project in Den Haag moesten er duikers ingemeten worden. BOB maat, diameter, waterpeil en dergelijke.
Tijdens een van weinige zonnige dagen dit voorjaar zat er op een van de duikers een krab te genieten van het zonnetje.
Leuk om naast je werk ook gelijk te kunnen genieten van de natuur. Ben wel benieuwd welk soort het is dit heb ik nog niet terug kunnen vinden.
duiker

inmeten duiker

Mei 2013
Afgelopen winter heeft LEOP een aantal trainingen verzorgd op Curaçao. Een groot voordeel van de trainingen op Curaçao is dat je daar geen last van sneeuw of hagel tijdens de oefeningen buiten hebt. Tijdens de training was er naast het praktische gedeelte veel ruimte ingepland voor de theorie zoals landmeetkundig rekenen en verschillende coördinaatsystemen. Curacao

Februari 2013
Voor het blad GEO Informatics nummer 1 Januari/Februari 2013 heb ik een column geschreven over Green Surveying. Klik op onderstaande link om de column te lezen.
http://fluidbook.geoinformatics.com/ GEO-Informatics_1_2013/#/1/

Februari 2013
Er komen veel verzoeken binnen voor sponsoring. Deze keer hebben we meegewerkt aan de sponsoring van trainingspakken. Het ME2 voetbalteam van de lokale voetbalvereniging beschikt nu over mooie trainingspakken zoals op de foto te zien is.

Januari 2013
In het plaatsje Hoeven ligt een prachtig voormalig klooster die deels verbouwd is tot conferentiecentrum Bovendonk. Hier mochten wij een cursus verzorgen meten en uitzetten voor 35 cursisten. Rondom dit voormalig klooster was er voldoende ruimte om de opgedane theorie in de praktijk te brengen.

December 2012

November 2012
Op donderdag 15 november gingen wij al vroeg op pad richting Apeldoorn naar het Orpheus Theater waar wij die dag op het onderwijsplein staan met een stand tijdens het GIN Symposium.
Samen met scholen: MBO, HBO, WO en Particulier onderwijs waartoe wij zelf behoren.
Een mooi kleuren pallet aan diverse onderwijsmogelijkheden op het gebied van geo- informatie. Een mooi initiatief om alle geo-onderwijs vormen zo bij elkaar te kunnen laten zien. Zo had men een mooi overzicht wat er allemaal mogelijk is op het gebied van
geo-informatie. Ook als docenten onderling hebben wij elkaar bijgepraat over de cursussen die ieder opleidingscentrum in zijn portfolio heeft, en waar wij elkaar in aanvullen.
Naast het onderwijsplein waren er ook allerlei stand op het gebied van geo-informatie en heel de dag werden er workshops en lezingen gegeven.
Tussen door werd het onderwijsplein bezocht en kon men bij ons terecht voor informatie over onze trainingen en cursussen.
Naast het geven van informatie was het ook een dag van netwerken, ontmoeten en bijpraten.

Augustus 2012
Op 23 augustus vond de eerste trainingsdag van dit seizoen: Total Station Basis.
Met drie enthousiaste mannen gingen wij aan de slag. Naast een stuk theorie werd het geleerde meteen geoefend in de praktijk. Gelukkig was het prima weer om buiten aan de slag te gaan.
De volgende Total Station Basis vindt plaats op 2 en 9 oktober. Klik op de datum in het cursusoverzicht voor verdere informatie.
Total Station Basis
Juni 2012
Eindelijk weer een update. 13 juli is LEOP b.v gastheer voor de vereniging van maatvoerders. Voor meer informatie zie de website