Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /usr/home/lsw_data_ws_dro/leop/www.leop-bv.nl/www/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /usr/home/lsw_data_ws_dro/leop/www.leop-bv.nl/www/wp-includes/plugin.php on line 601

Nieuws Archief

Januari 2014
Nog even en dan gaat 2014 weer over in 2015. Voor LEOP B.V. een jaar met mooie meet opdrachten en veel cursussen en trainingen.
Ook in 2015 hopen wij weer meet opdrachten voor u te mogen uitvoeren.
Kijk hiervoor op onze nieuwe website: landmeetkundigbureau.nl
Voor data en inhoud van al onze cursussen, workshops en trainingen kunt u kijken onder het kopje cursus overzicht aan de rechterkant van de website.
Voor al u vragen over de cursussen, workshops en trainingen kunt u ook mailen naar: cursus@leop-bv.nl

November 2014
Op 25 en 26 november 2014 staat LEOP b.v. met een ministand op de GeoBuzz.De GeoBuzz is te bezoeken in Den Bosch: 1931 Congrescentrum Brabanthallen.
Op onze stand kun je terecht met al je vragen over landmeten en opleiden. Zo hebben wij een heel breed pakket aan cursussen, trainingen en workshops die al te volgen zijn vanaf minimaal 2 personen. Daarnaast verzorgen wij meetwerk, monitoring en maatvoering.
Kijk voor het verdere programma van de GeoBuzz op geobuzz.nl
We hopen u te ontmoeten in onze stand op 25 en 26 november.

Juli 2014
Summerschool Meten voor de BGT(Basisregistratie Grootschalige Topografie) die gegeven werd op het mooie GeoFort was een groot succes. Helaas viel het weer niet mee en leek het meer op een herfst school dan een Summerschool. De regen viel met bakken uit de lucht.
Eind augustus vindt de volgende Summerschool plaats(deze is vol) hopelijk met beter weer! Mocht je nog mee willen doen met een Summerschool Meten voor de BGT mail dan naar cursus@leop-bv.nl
LEOP en de Geo Academie organiseren samen deze summerschool, die op GeoFort gegeven wordt.
Bij voldoende aanmeldingen zal er een extra Summerschool gegeven gaan worden.
geofort2
geofort4
November 2011

Deformatie meting tijdens het trillen van damwanden. Door wind en regen was het toch een uitdaging om onder de mm te kunnen vaststellen of het gebouw ging zakken en zoja, hoeveel precies.

Oktober 2011

Inmeting auto’s. Dit was weer eens wat anders dan palen uitzetten of grenzen uitzetten of het inmeten van een gebouw. Hoeveel auto’s kan je kwijt op een terrein? Voor een mogelijke verbouwing wilde men graag weten hoe een deel van het parkeerterrein er precies bij lag. Dit stukje “parkeerplaats” had ruimte voor meer dan 1000 auto’s
 inmeten parkeerplaats

 plattegrond van de parkeerplaats

September 2011

Tweede hands Total Station te koop.

LEOP b.v. verkoopt normaal gesproken geen instrumenten, maar dit instrument is ingezet voor de metingen die we zelf verrichten en is nu te koop. Complete set voor one man system of robotic of hoe u het wilt noemen. Compleet met nieuw veldboek en software. Type instrument is een GPT-9003A. Voor meer informatie: info@leop-bv.nl Instrument is inmiddels verkocht!

Juli 2011

Op 30 en 31 juli waren de nederlandse kampioenschappen atletiek in het Olympisch stadion. LEOP was erbij voor de afstandsmeting van het kogelstoten.

afstandsmeting kogelstoten mannen

foto: Erik van Leeuwen (www.erki.nl)

Juni 2011

Landmeten is niet alleen landmeten maar kan ook in andere takken van sport toegepast worden. Afgelopen weekeinde bijvoorbeeld werden de afstanden die gegooid werden, met het Nederlands Kampioenschap mobieltje werpen, door ons opgemeten. En bij de dames is het Nederlands record verbeterd.

de oude mobieltjes

Mei 2011


Eén van de mensen die opleidingen heeft gevolgd bij LEOP b.v. is zijn eigen landmeetkundig buro begonnen. Landmeetkundig buro Terra is gevestigd in Holten en is werkzaam in heel Nederland.
Terra voert zowel korte- als langlopende projecten uit en gebruikt daarbij de nieuwste digitale meetinstrumenten. Terra werkt nauw samen met Leop-BV.
U kunt al mijn bedrijfsgegevens en welke meet apparatuur ik zoal gebruik vinden onder: www.terraholten.nl
Neem gerust een kijkje op mijn site.

Maart 2011

Met ingang van half maart is er een nieuw e-mail adres beschikbaar om u aan te melden voor een cursus.

cursus@leop-bv.nl

Februari 2011

Om een beter overzicht te krijgen van welke cursussen er binnekort worden gegeven is er een agenda toegevoegd. Klik hiervoor op cursus overzicht

Oktober 10
Met een open dag met buffet voor genodigden is het nieuwe kantoor nu officieel geopend.

September 10
Praktijkdag landmeten met o.a. GPS
27 September word de eerste praktijkdag landmeten georganiseerd op de nieuwe locatie in Utrecht.

klik hier voor info praktijkdag2010

Juli 10

Een vreemde foto voor juli. Deze foto is ook enige tijd geleden genomen tijdens een training op het geofort. Een schitternde locatie om een landmeetkundige training te geven. Zie ook www.geofort.nl Hieronder een stukje over die training en het werk in het veld.

En daar zit ik dan, een Nederlandse stedenbouwkundige in het kantoor van een lokale council in Zambia! Het gehele district dat wordt bediend door “mijn” council beslaat maar liefst 7300 km2 en ik werk als VSO volunteer samen met 9 collega’s in het Planning Departement. Naast de centrale township zijn er ca 800 villages in het overgrote landelijke deel welke deels onder de supervisie van chiefs vallen. Omdat ik wist dat landmeten een belangrijk onderdeel in mijn werk zou zijn heb ik Leop gevraagd een individuele training te verzorgen.
Als “adviseur townplanning” word ik op allerlei verschillende onderwerpen ingezet waarvan er vele te maken hebben met lastige grond kwesties. De planning is hier onvoldoende uitgerust om de bouwwerkzaamheden voor te zijn en het is vaak zoeken naar praktische oplossingen. Zo zijn er een aantal grote problemen ontstaan met grenzen, nieuwe percelen die recentelijk zijn uitgegeven en reeds opgetrokken gebouwen die bijvoorbeeld op de voorgestelde weg zijn gebouwd.
Deze praktische problemen in het veld probeer ik zo goed mogelijk te observeren en daarbij te adviseren. De korte maar intensieve training die ik bij Leop heb gehad op het gebied van landmeten komt daarbij regelmatig goed van pas! In combinatie met mijn ervaringen in de stedelijke ontwikkeling ben ik bezig alle planning procedures te herzien zodat in de toekomst deze praktische problemen hopelijk minder vaak voorkomen.
Een korte impressie van een aantal gebeurtenissen; Deze oude TopCon optische theodoliet was mijn eerste vondst hier, maar er wordt helaas weinig mee gewerkt.

In Njase zijn inmiddels alle beacons geplaatst (je ziet het beton met een kleine stalen punt rechts in de voorgrond) die de percelen aangeven en met een aantal gegadigden voor deze plots hebben we rondgelopen. Helaas zijn er een heel aantal niet goed zichtbaar vanwege het afgelopen regenseizoen. Binnenkort is de regen afgelopen en moeten de wegen en beacons weer zichtbaar worden gemaakt.
In Pemba was er een dispuut ontstaan over de districtgrens. Een aantal mensen was gestart met het maken van funderingen met toestemming van de chief. We hebben we situatie op de grond nagemeten en de grens aan kunnen gegeven met behulp van een trigonometrisch punt: een grote betonnen kolom die je ziet op de achtergrond volgens mijn GPS: S16 30.871 E27 22.121.

Het was erg prettig dat de training geheel op maat gemaakt was daardoor konden we de informatie die ik had ontvangen uit Zambia gebruiken in de training en de 3 dagen helemaal toespitsen op mijn werk hier ter plaatse, met succes!

Catelijne Elissen

Mei 10
Weinig updates de laatste tijd door persoonlijke omstandigheden en veel werk.
Binnenkort namelijk, wordt de nieuwe locatie in gebruik genomen. Op de nieuwe locatie is ook een trainingsruimte ingericht, zodat de klant kan kiezen waar de training moet plaats vinden. Daarnaast zullen er ook training georganiseerd gaan worden waar iedereen op in kan schrijven.
Hierover binnenkort meer.

December 09
Voor mijn werk in Mozambique moest er een kaart komen wat nodig was voor het ontwerp van een irrigatie systeem. Het ging om een overstromingsvlakte, een soort uiterwaarden die door middel van dijken beschermd zou worden en door middel van irrigatie kanalen voor de rijst productie in gebruik zou komen.
terrein meting met Hiper
Het ging om een gebied van ongeveer 4000 hectare, dat is opgemeten met een Topcon Hiper pro DGPS.
Het landmeten was nodig omdat er van het hele irrigatie gebied nog geen kaart beschikbaar was met hoogte lijnen. Voor het maken van de kaart maakte ik gebruik van het programma Pythagoras.
 Hiper Basis station
Het gebruik van de Topcon Hiper pro DGPS apparatuur heb ik geleerd bij LEOP b.v., die mij in een cursus van een week de fijne kneepjes van het vak uitlegde.
De cursus wordt voor je op maat aangepast aan de behoefte die jij hebt en voor de omstandigheden waarvoor je het gaat gebruiken. Natuurlijk was het niet mogelijk om samen naar Mozambique af te reizen maar de uiterwaarden van Wageningen kennen toch de zelfde morfologische kenmerken als die van elke andere rivier, in dit geval de rivier Licungo.
Mozambique
De cursus ging niet alleen over het gebruik van de apparatuur, ook over de software voor de data verwerking voor de uiteindelijke productie van de kaarten. Omdat je bij LEOP dit totaal pakket krijgt was het ook mogelijk om in Mozambique ondersteuning te krijgen van LEOP in de problemen die ik gaande weg tegen kwam.
terrein meting met Hiper
En zo heeft deze hele oefening bijgedragen aan de productie van een kaart voor een potentieel irrigatie gebied, heb ik mooie ochtenden gekend in de vlaktes van Munda Munda en rust pauzes in de schaduw, vluchtend voor de warme Mozambikaanse zon. En hopelijk zal het heel wat mensen een betere productie en een betere toekomst brengen! Bedankt Leon!
terrein meting met Hiper
Wouter Beekman

December 09
Leop b.v. staat nu ook vermeld in de trainingswijzer van Gis magazine. Daarnaast staat er in het decembernummer ook een artikel van LEOP over de GRS1 ontvanger.
gis magazine
http:// www.fluidbook.geoinformatics.com/ GEO-Informatics_1_2013/

November 09

De instrumenten vloot is recentelijk weer uitgebreid. Door te beschikken over meerdere instrumenten kunnen de klanten tijdens trainingen meteen zelf aan de slag om de geleerde theorie meteen in de praktijk te brengen. Er zijn nu meerdere lasers, theodolieten en een total station toegevoegd aan de instrumenten vloot.

September 09

In de Geoinformatics staat een artikel van een gebruikers test van de Topcon GRS-1. De test voor dit artikel is uitgevoerd door LEOP b.v. Het artikel bevat informatie over de aflevering van het instrument, de accesories, maar vooral is er op gelet of het instrument gebruiksvriendelijk is. Voor het hele artikel zie:

http://fluidbook.microdesign.nl/geoinformatics/01-2009/

cover van de geoinformatics zomer 2009

Augustus 09

Landmeten en Gletsjeronderzoek

Al sinds enkele jaren wordt er in het zuidoosten van Zwitserland onderzoek gedaan door de Universiteit Utrecht naar verschillende aspecten van de Morteratsch gletsjer waaronder de stroomsnelheid van het ijs. Tot voor kort werden stroomsnelheden gemeten d.m.v. een gps systeem, wat vooral bruikbaar is voor het langdurig monitoren. Begin 2009 is besloten het onderzoek uit te breiden en metingen te doen met een hogere nauwkeurigheid om meer inzicht te krijgen in dagelijkse stroomsnelheden en fluctuaties hierin. Al snel werd duidelijk dat het gebruik van landmeet apparatuur hiervoor geschikt zou kunnen zijn. Omdat er op het gebied van landmeten geen expertise in huis bleek te zijn kwamen we uit bij LEOP. Hier konden we een cursus op maat krijgen zodat we dat aangeleerd kregen wat voor ons van belang was. Maar mogelijk nog belangrijker er werd uitvoerig meegedacht over de te volgen meetstrategie en we konden zodoende putten uit de kennis en ervaring die aanwezig is bij LEOP. Mede hierdoor hebben ons veldwerk en onderzoek mogelijk zeer waardevolle data opgeleverd. Alle data moet nog geanalyseerd worden
gletsjer verschuiving meting
gletsjer verschuiving meting

Juni 09
Bijzondere leerling

3 juni waren er bijzondere leerlingen. Minister Donner kreeg een spoedcurus van 2 minuten waterpasinstrument en Agnes Jongerius en Loek Hermans een spoed cursus strepen zetten.
Dit alles ter gelegenheid van het officieel starten van het Anti Cyclisch Opleiden

LINK naar video van het hele rtl nieuws. Het gedeelte over de bouw is na 6.47 min

Mei 09

Op 21 en 22 mei waren de Nederlandse Studenten Kampioenschappen Atletiek.

Voor de lange werpnummers zoals speerwerpen, discus werpen en kogelslingeren was LEOP b.v. ingeschakeld om het tijdrovende meten met een stalen meetband te vervangen door een electronische afstandsmeting.

discuswerpen foto’s Bart de Vreede

April 09

De instrumenten vloot is recentelijk weer uitgebreid. Door te beschikken over meerdere instrumenten kunnen de klanten tijdens trainingen meteen zelf aan de slag om de geleerde theorie meteen in de praktijk te brengen. Momenteel beschikt LEOP over 4 total stations (Topcon en Nikon), GPS basis en rover, 4 waterpasinstrumenten, een laser en verschillende meetgereedschappen zoals meetbanden en digitale afstandsmeters.

Feb 09

In de Geoinformatics staat een artikel van een gebruikers test van de Trimble VX. De test voor dit artikel is uitgevoerd door LEOP b.v. Het artikel bevat informatie over de aflevering van het instrument, maar vooral is er op gelet of het instrument gebruiksvriendelijk is. Voor het hele artikel zie:

http://fluidbook.microdesign.nl/geoinformatics/01-2009/

DEZE LINK IS HELAAS NIET MEER AKTIEF. Neem contact op met LEOP b.v. als u interesse heeft in het artikel

met dank aan S. van der Kolk voor de foto’s